Over mij

‘Each day is the first day of the rest of your life’

Vanuit dit levensmotto is het voor mij vanzelfsprekend om bij elk nieuw werk de uitdaging aan te gaan om iets nieuws te ontdekken, om ‘uit mijn comfortzone’ te stappen. Dat vertaalt zich in veelal verschillend werk. Mensen verbazen zich daar vaak over, maar het hoort bij mij. Ik zoek liever naar iets anders dan dat er gewenning optreedt. Natuurlijk ontkom ik er niet aan terug te vallen op kleuren en onderwerpen die mij blijven aanspreken, zoals bijvoorbeeld (moderne) fresco’s. Maar juist door uitstapjes te proberen blijf ik me ontwikkelen en vernieuwen.

Mijn voorkeur voor ‘mensfiguren’

Een groot deel van mijn werkzame leven was ik zelfstandig fysiotherapeut en de laatste 20 jaar craniosacraal therapeut. Ik ben wat men noemt een ‘mensen-mens’. Alle facetten van ‘de ander’ fascineren mij. Zowel de fysieke houdingen en bewegingen, als de drijfveren, emoties en patronen van gedrag en communicatie. Uiteindelijk was ik, door me steeds meer te verdiepen in onderliggende oorzaken van terugkerende en ogenschijnlijk niet te behandelen klachten, zowel therapeut als coach. Het observeren van mensen probeer ik terug te laten zien in mijn werk.

In 2013 heb ik kanker gehad en ben ik een jaar uit de roulatie geweest. Op dagen dat ik me goed genoeg voelde ben ik gaan schilderen met olieverf in het atelier ‘A touch of art’ in Lelystad. Het was een kinderwens die in vervulling ging en me niet meer los liet.

Daarnaast ben ik workshops gaan volgen bij Jan van Lokhorst (Gouda) in schilderen met acrylverf.

Sinds 2018 volg ik lessen op de kunstacademie in Nunspeet bij Gerben Koldijk. Het biedt mij de uitdaging om uit mijn comfortzone te gaan en te ontdekken wat ik dacht niet te kunnen. Dat geeft me voldoening en zorgt ervoor dat mijn ontwikkeling niet stil staat en nieuwe uitingsvormen blijf ontdekken. Dat zorgt er voor dat mijn werk erg verschillend kan zijn.

Exposities

2016
Stadhuis Lelystad

2020
Tour of Art Flevoland 2.0

2021
Tour of Art Flevoland

2022/eind maart 2023
Buurtcentrum de Dukdalf, Lelystad